Mesés Ausztria és a Wörthi-tó

Időpontok és árak

Indulás Nap/éj Közlekedés Ellátás Katalógus ár Akciós ár Foglalás
2022.09.17. 1 nap / 0 éj Busz program szerint 14 900 Ft/fő 14 900 Ft/fő Foglalás

A feltüntetett díj a megjelölt programra vonatkozik és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, helyszíni belépők valamint az útlemondási biztosítási díj és utasbiztosítás (BBP) díja.

Ajánlatkérés
A fenti árak tartalmazzák:

Utazást felsőkategóriás autóbusszal, idegenvezetést, tolnai, szekszárdi és további 13 vidéki felszállási lehetőséget.

A fenti árak nem tartalmazzák:

Belépők:
Minimundus: felnőtt: 19,00 €, diák, gyerek (6-15) 8 €
Pyramindenkogel: felnőtt: 15 €, gyerek (6-15): 7.5 €

 

BBP biztosítás: 605 Ft/nap
Audio-guide: 490 Ft/nap/fő
Fix, előre megválasztott ülőhely: +1,000 Ft/fő

 

 


Programleírás

Indulás a hajnali órákban, érkezés a klagenfurti Minimundus-hoz a reggeli órákban
Karintia egyik legnépszerűbb látnivalója a Wörthi-tó partján fekvő szép Europa parkban kialakított Minimundus, ahol pár óra alatt bejárhatjuk a világot a 150, 1:25 arányú, tökéletesen valósághű, világhírű épület között barangolva. Az épületek zöme Ausztriában lévő híres nevezetességek mása, a bécsi Stephansdomtól a kismartoni Haydn-templomon át a heiligenbluti templomig. A világ szimbolikus jelentőségű, világhírű látnivalói is megtalálhatók, a teljesség igénye nélkül a Taj Mahal, a pisai ferde torony, a brüsszeli Atomium, a Sydney operaház, a velencei Szt. Márk-székesegyház, a new yorki Szabadság-szobor vagy a londoni Tower. A budapesti Mátyás-templom a Halászbástyával pedig békésen bújik meg a kanadai CN Tower és a párizsi Eiffel-torony árnyékában.
Az épületek között modellvonatok járnak, a kis tavakon, folyókon hajók úszkálnak, sőt óránként kilövik az űrrepülőgépet a bázisról. A parkban természetesen egy szuper élményjátszótér is van, több helyen találunk ingyenes ivóvizet, és a kávézóba is beülhetünk.

Utunkat folytatjuk tovább, Karinthia egyik legromantikusabb helye következik.
Karintia legemblematikusabb jelképe, a tartomány legnagyobb tava, a Wörther See déli partján, egy kiugró kis félszigeten tornyosuló Maria Wörth híres zarándoktemploma. A festői fekvésű régi és új plébániatemplom gyönyörűen megmunkált gótikus és barokk díszítéseivel, középkori freskóival, gondosan ápolt sírkertjével a mozgalmas Wörthi tó partján a nyugalom szigete.
Programunk végén lélegzetelállító élményben lesz részünk!
A világ legmagasabb fából épült kilátótornya a Wörthi-tó déli partján húzódó hegyek legmagasabb pontján, a Pyramidenkogel-en áll. A 100 méter magas, extravagáns, csavart formájú torony teraszáról Karintia sokak szerint legcsodásabb kilátása tárul elénk. A toronyba lifttel mehetünk fel, de akár Európa legmagasabb fedett csúszdáján is lecsúszhatunk.
A csavarodott, imbolygónak tűnő spirális toronyba üveg panorámalifttel jutunk fel a különböző magasságokban lévő kilátóteraszokra. A 360 fokos körpanoráma lélegzetelállítóan pazar, lábunk alatt tekergőzik a hosszúkás alakú, már-már mediterránnak ható, türkizkék vizű Wörther See, délre a Keutschacher See és a horizontot lezáró Karavankák fenséges hegylánca. Természetesen a felvonó mellett a csigavonalban kanyargó lépcsőn is közlekedhetünk. A torony egyik szenzációja az 52 méteres magasságból 120 méter hosszan körbe-körbecsavarodó fedett alumínium csúszda, mely Európa legmagasabb belső csúszdája. Külön jegy megváltása ellenében telepedhetünk a csúszómatracra és indulhatunk a szédítő 20 másodperces lejtmenetre. Ne felejtsük el az erősen ajánlott könyökvédőket felhúzni! Nem mindennapi élmény az óriási sebességre felgyorsuló, szédítő lecsúszás. Akiknek még ez sem elég adrenalin termelő aktivitás, azok, egy a torony külső falára erősített drótkötélen is lecsúszhatnak a földre. Az idegborzoló leereszkedés nem túl gyors, és abszolút biztonságos. A fedett teraszon étterem, a földszinten pedig a szokásos ajándékbolt található. A torony melletti jól felszerelt természetes anyagokból épített játszótér a gyermekes családok örömét szolgálja. Hazaindulás a késő délutáni/kora esti órákban. Hazaérkezés a késő éjszakai/hajnali órákban.

A programok sorrendje változhat!