Hétvége Grazban és Zotter csokoládégyár látogatás

Időpontok és árak

Indulás Nap/éj Közlekedés Ellátás Katalógus ár Akciós ár Foglalás
2022.07.02. 1 nap / 0 éj Busz program szerint 12 900 Ft/fő 12 900 Ft/fő Foglalás

A feltüntetett díj a megjelölt programra vonatkozik és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, helyszíni belépők valamint az útlemondási biztosítási díj és utasbiztosítás (BBP) díja.

Ajánlatkérés
A fenti árak tartalmazzák:

Utazást felsőkategóriás autóbusszal, idegenvezetést, tolnai, szekszárdi és további 13 vidéki felszállási lehetőséget.

A fenti árak nem tartalmazzák:

Belépők a Csokigyárba: 4-5 év között: 5,90-6,9 euró/fő; 6-10 év között 10,90-12 euró/fő; 11-17 év között 14,90-16 euró/fő; felnőtt 17,90-19 euró/fő
Belépő az "Állatkertbe": 4-5 év között: 1,90-2,5 euró/fő;6-10 év között 3,90-5euró/fő;11-17 év között 4,90-6 euró/fő; felnőtt 5,90-7 euró/fő


Programleírás

Indulás a hajnali órákban, folyamatos utazás, érkezés reggelre a Zotter csokigyárba.

A csokoládégyárban bepillantást nyerhetünk a csokigyártás kulisszatitkaiba. A kóstolóexpedícióhoz magyar nyelvű Audio Guide áll a látogatók rendelkezésére. A 90 perces vezetés alatt többször alkalom nyílik a kóstolásra is. A Schoko-Laden-Theater program állomásain nem fogunk unatkozni. Mini libegők szállítják a csoki italokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat.
A vezetés elején a gyár munkatársa üdvözli a vendégeket, majd a látogatók a gyár mozijában "Kakaó-filmet" nézhetnek meg. Ezután kezdődik az Audio-Guide használatával a kóstoló program: szabadon lehet felfedezni a Zotter csoki gyártását, és kóstolni a finom csokikat. A látogatók immár 33 állomáson kóstolhatnak kakaóbabot, csokoládét és újabban már pralinét is. A vadonatúj audioguide-nak köszönhetően a vendégek a különleges ízélmények mellett vidám és izgalmas háttérinformációkkal is gazdagodhatnak.

A csokoládémanufaktúra körül elterülő 27 hektáros területen "Ehető Állatkert" található. A projekt középpontjában az állat, a hús és az ember között álló szoros összefüggések állnak. Az "élni és élni hagyni" mottóval létrehozott kreatív biogazdaságban a látogatók régi haszonállatokat ismerhetnek meg, amelyeket fajtájuknak megfelelően tartanak. Az "ehető állatkertet" teljes mértékben ehető növényekkel telepítették be. Vagyis minden, ami az állatkertben nő, megehető, néha mindjárt séta közben is. Mindenki profitál az állatkertből, amely az állatoknak megfelelő körülményeket, míg a látogatóknak kreatív kikapcsolódást kínál. Élménypontok az állatkertben: csoki-fejőgép, parasztgolf, állatsimogató, óriáscsúszda, zenehallgatás a pataknál, relaxálás függőágyban, zöldségeskert az elmúlt évezred ősi gyümölcsfajtáival, napsétány stájer gyümölcsökkel. Ételbár bioételekkel is található.

A gyár és „állatkert” látogatás után utunkat Graz felé folytatjuk, ahol idegenvezetőnk elkalauzol bennünket Stájerország fővárosában. Egy várossal mindig jó valami magaslati pontról kezdeni az ismerkedést, úgyhogy mindenekelőtt felkapaszkodunk a Schlossbergre.
A hegy tetején levő kilátóteraszról térképszerűen rajzolódnak ki az óváros szűk utcácskái, a barokk templomtornyok, a patinás háztetők.
260 lépcső vezet a hegytetőre, ezeket osztrák utászok és orosz hadifoglyok építették 1914-1918 között. A kényelmesebbek, idősek választhatják a kis hegyi vasutat és a kabinos felvonót is – előbbi Európában a legmeredekebb, utóbbi pedig üvegfalú, úgyhogy lehet szörnyűlködni benne, milyen meredek csúszda kanyarog le mellette. Mert bizony lefelé még egy módja van, hogy visszatérjünk a városba, a gyerekek és vagány felnőttek a csúszdát is választhatják.
A városba leereszkedve gyalogos városnézésre indulunk, Fő tér, Városháza, Tartományi Székház, Dóm, Mauzóleum, Jezsuita rendház, Művészetek Háza.

Hazaindulás a késő délutáni/kora esti órákban. Hazaérkezés a késő éjszakai/hajnali órákban.

A programok sorrendje a Zotter csokigyár foglalási időpontja szerint változhat!