Egy nap a bécsi állatkertben

Időpontok és árak

Indulás Nap/éj Közlekedés Ellátás Katalógus ár Akciós ár Foglalás

A feltüntetett díj a megjelölt programra vonatkozik és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, helyszíni belépők valamint az útlemondási biztosítási díj és utasbiztosítás (BBP) díja.

Ajánlatkérés
A fenti árak tartalmazzák:

Utazást felsőkategóriás autóbusszal, idegenvezetést, tolnai, szekszárdi, és további 13 vidéki felszállási lehetőséget.

A fenti árak nem tartalmazzák:

Belépők:
Állatkert: Felnőtt: 24 Euro/fő, gyermek 14 Euro/fő
A vidámpark látogatása ingyenes, az attrakciókért külön kell fizetni, 1-2 eurótól egészen 15 euróig terjed az árlista játéktól függően. Óriáskerék: Jegyár: 9 euro, gyerek (3-14): 4 euro, 3 év alatt ingyen.

BBP biztosítás: 605 Ft/nap
Fix, előre megválasztott ülőhely: +1,000 Ft/fő


Programleírás

Indulás az éjszakai / hajnali órákban, érkezés Bécsbe a reggeli órákban.
A buszon utazók ezen a napon kétféle program közül választhatnak, a csoport egyik része a Schönbrunni Állatkertben, míg másik része a híres, nevezetes bécsi Práterben tölti a napot.

Schönbrunni Állatkert: Az Állatkert a világ első állatkertje volt, 2010-ben Európa legjobb állatkertjévé választották. A pandák és sok más ritka állat évente több, mint 2 millió látogatót vonz ide. A létesítményt eleinte csak a császári család tagjai és vendégei valamint diplomaták látogathatták, közönség előtt csupán 1778-ban nyitották meg a kapuit - vasárnaponként. A schönbrunni állatkert ma a világ egyik legmodernebb és legjobb állatkertjének számít. Több mint 700 állatfaj él itt, a szibériai tigristől a vízilón át az orrszarvúig. Az állatkert legnépszerűbb lakói az óriáspandák. A Schönbrunni állatkert a világ azon kevés állatkertjei közé tartozik, amelynek a Kínai Népköztársaság egy pandapárt ajándékozott. Különleges látnivalók az Esőerdőház, a nagy Dél-Amerika terület és az ORANG.erie, mely bécsi orángutánok új otthona. Az Állatkertben játszótér, tanösvény, lombkoronaösvény, állatsimogató is található Az állatkertben senki nem marad éhen, hiszen nemcsak a Kaiserpavillon teraszán, hanem a kellemes sörkertben is ehetünk.
Práter: A bécsi Prater sokaknak csak a híres vidámparkot jelenti, pedig a Duna és a Duna-csatorna közti sziget hatalmas déli felét elfoglaló zöldterület az osztrák főváros legkedveltebb pihenő-, kirándulóhelye. Az autentikus vurstlihangulatot árasztó vidámpark fölé magasodva méltóságteljesen, lassan forognak az Óriáskerék jellegzetes piros kabinjai Bécs egyik szimbólumaként. A vidámparkba az utóbbi években számos technikai újdonságot hoztak, mint pl. a 100 km/h sebességgel forgó, félelmetes Turbo Booster, a Space Shot nagyon magas tornya, mely iszonyat erővel lövi ki a levegőbe a vállalkozó kedvűeket vagy az ország legmagasabb körhintája a Prater Turm, mely szédítő 117 m magasságban pörgeti a szerencséseket. Az egyik legdurvább attrakció az Ejektion Seat, egy nyitott acél gömb, melyben 2 embert ültetnek, aztán kilövik őket egyenesen az „űrbe”.Természetesen szelídebb attrakciók is szép számmal vannak, egészen kis gyerekekre specializált játékokkal is bőven el van látva a park. Klasszikus régimódi látványosságok a Szellemvasút, az Elvarázsolt kastély, a lazábbtól a nagyon szigorú hullámvasutakig.
Az egyik legújabb attrakció a világhírű panoptikum, a Madame Tussauds intézménye, mely az óriáskerékkel szemben, a Calafatiplatzon található. A vidámpark szélén található a Planetarium, itt az előadások német nyelven vannak.
Miután mindkét csoportunk végzett a programmal, egy közös bécsi buszos városnézésre indulunk a Ringen idegenvezetéssel és megkezdjük utunkat hazafelé. Érkezés a késő éjszakai órákban.