Szlovénia kincsei, Postojna cseppkőbarlang, Predjamai lovagvár, hajókázás a Bledi tavon

Időpontok és árak

Indulás Nap/éj Közlekedés Ellátás Katalógus ár Akciós ár Foglalás

A feltüntetett díj a megjelölt programra vonatkozik és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, helyszíni belépők valamint az útlemondási biztosítási díj és utasbiztosítás (BBP) díja.

Ajánlatkérés
A fenti árak tartalmazzák:

Utazást felsőkategóriás autóbusszal, idegenvezetést, tolnai, szekszárdi és további 13 vidéki felszállási lehetőséget.

A fenti árak nem tartalmazzák:

Belépők: Postojna cseppkőbarlang: 26 Euro/fő, Predjama vára: 14 Euro/fő, a csónakázás ára 16 Euro/fő, Mária mennybemenetele templom és harangtorony 6 Euro/fő, Bledi vár 10 Euro/fő.

Külön fizetendő:
BBP biztosítás: 605 Ft/nap
Stornó biztosítás: 1,8%
Audio-guide: 490 Ft/nap/fő
Fix, előre megválasztott ülőhely: +1,000 Ft/fő


Programleírás

Első úticélunk a Postojnai cseppkőbarlang. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal, 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron egyaránt. Ehhez megfelelő öltözék javasolt! A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk - kis szerencsével - a barlangban.
A barlang megtekintése után ellátogatunk a mintegy 10 km-re fekvő Predjama várba, mely egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több, mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk akár a lőréseken keresztül a fantasztikus kilátást a környező hegyekre.
A kb. 1 órás program után utunk Bledbe folytatódik. Itt első programpontként pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol meglátogathatjuk a Mária mennybemenetele templomot is. Ezután Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest.
Hazaindulás a késő délutáni/kora esti órákban. Hazaérkezés a késő éjszakai/hajnali órákban.
A programok sorrendje változhat!